IP Sanders is een van de oudste industriële leveranciers van Nederland. Met een geschiedenis die zijn oorsprong vindt in 1908, is het bedrijf meer dan 100 jaar actief in de markt.

Na aanvankelijk te zijn gestart als fabriek van aandrijfriemen en handelaar in zuivelgereedschappen, is het bedrijf zich uiteindelijk toe gaan leggen op handelsactiviteiten. Omdat aandrijftechniek in het DNA van het bedrijf zit is dit nog altijd een belangrijke pijler onder het succes. Continue inspringend op omstandigheden van de veranderende markt is IP sanders op vele vlakken voorlopers geweest van nieuwe ideeën.

Eind jaren tachtig werd IP Sanders een echte totaal partner in techniek met o.a. gereedschappen, pneumatiek, bevestigingsmaterialen en machines in het assortiment. Tevens startte het bedrijf met het magazijnbeheer bij relaties, vandaag de dag bekend als VMI en VOI, wat een belangrijk onderdeel vormt in het serviceprogramma. Heden ten dagen werkt IP Sanders samen met vele bedrijven vanwege haar service, kennis, kunde en voorraden.

Steeds vaker brengen bedrijven de inkoop van technische verbruiksartikelen onder bij één lokaal voorraadhoudende leverancier en besparen op deze manier veel kosten. Bernard Sanders heeft de nodige ervaring als totaalleverancier van een breed assortiment gerenommeerde A – merken op het gebied van lager – en aandrijftechniek, pneumatiek, professionele gereedschappen, machines, werkplaatsinrichtingen, hijs – en heftechniek, industriële coatings, productslangen, staal, persoonlijke beschermingsmiddelen en bevestigingsmaterialen. Wij vertegenwoordigen 42 fabrikanten. Ons geautomatiseerde artikelbestand omvat dan ook meer dan 500.000 artikelen. Daarnaast is er veel ervaring m.b.t. kosten besparende oplossingen. Dit doen we voornamelijk gericht op logistiek, ICT efficiëntie, energie besparing en technisch betere oplossingen.

Neem een kijk op bernardsanders.com voor het complete aanbod!